Nu har valparna kommit och på samma dag fredagen 3/11 2017.
Det började med Bery på morgonen, vi gjorde oss redo för att gå ut med hundarna och rasta dom. Helt plötsligt går Bery upp i en sprättbåge och börjar krysta, det var bara att vänder på klacken och gå hem. Kl 06 kommer den första blå tiken en liten på 125 gram. Ett par minuter senare kommer nästa valp en blå hane 236 gram, efter ytterligare 10 min kommer nästa valp en blå tik på 184 gram. Så var det lugnt i lådan. Men efter 1 ½ tim kommer det en trefärgad hane på 184 gram, jag som trodde det var färdig valpat.
Nu blev det lugnt i huset. Hon sköte om sina valpar jättebra och lugnet lade sig här hemma.
Då började Busya att hässja och bädda, å nej inte hon också på samma dag tänkte jag.
Men visst hur rätt hade jag inte. På kvällen var det igång, det kom grön flytning och iväg till Djursjukhuset för råd och stöd. Där gjorde dom inget utan bad oss ha is i magen och vi fick råd om att gå ut och springa med henne, sagt och gjort ut och sprang gjorde vi.
Sedan började det kl 20:30 kommer den första tiken 170 gram och sedan rullade det på sista valpen kom 22:53 och det var en tik som vägde 200 gram.
Så Busya fick 5 tikar och 1 hane, vi fick en chock vi som bara har fått hanar innan. Busyas kull är så lugna och fina, det verkar som dom har lagt upp ett schema sins emellan, de äter tre och tre. Hon är jätteduktigt. Inget pip och hon sköter dom exemplariskt. Vilken dröm kull än så länge 🙂